İnşaat Mühendisliği % 100 Burslu
Bilgisayar Mühendisliği % 50 Burslu
Biyomedikal Mühendisliği % 100 Burslu
Biyomedikal Mühendisliği % 50 Burslu
FSMVÜ | Ufuk 2020 Programı Enerji alanına yönelik Bilgi Günü ve Proje Pazarı etkinliği
Ufuk 2020 Programı Enerji alanına yönelik Bilgi Günü ve Proje Pazarı etkinliği

Üniversitemiz  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliihsan Koca 25-27 Haziran 2019 tarihinde Brüksel’ de Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Ufuk2020 Programı Enerji alanına yönelik Bilgi Günü ve Proje Pazarı etkinliği’ etkinliğine, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları kapsamında katılım göstermiştir.

Etkinlik kapsamında 2020 yılında desteklenecek çağrı baslıklarına yönelik: Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji, Karbon Yakalama ve Depolama, Akıllı Şebekeler, Akıllı Şehirler ve Toplumlar alanlarındaki fırsatlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ufuk 2020 Programı Enerji alanı Enerji Verimliliği 2019-2020 yıllarında desteklenecek olan, yukarıda listelenen çağrı kodları hakkında genel bilgilendirme, çağrıların hedefleri, başvurulacak projelerden beklentiler ve komisyonun enerji konusundaki genel stratejileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca, Enerji Alanı Ulusal İrtibat Noktaları projesi olan C-Energy2020 tarafından Proje Pazarı etkinliği düzenlendi.