FSMVÜ | Öğretim üyelerimizden Dr. Mehmet Onur Gülbahçe'nin patent başarısı.
Öğretim üyelerimizden Dr. Mehmet Onur Gülbahçe'nin patent başarısı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Mehmet Onur GÜLBAHÇE yaptığı bilimsel çalışmalarla patent aldı. Öğretim Üyemizin yaptığı “Yüksek Hızlı Kütlesel Rotorlu Asenkron Motorlar İçin Tahrik Başarımını Artıran Bir Rotor Kaplama” başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek patent belgesi aldı.

TR 2016 18854 B patent numaralı bu buluş, yüksek hızlı kütlesel rotorlu asenkron motorlarda manyetik akının daha derine nüfuz etmesini sağlayan, elektromanyetik momenti oluşturan girdap akımlarının dağılımını düzgünleştiren ve değerlerini arttıran, rotor kayıplarını azaltarak verimlilik sağlayan bir rotor kaplama ile ilgilidir. Rotordaki bu kaplama sayesinde yüksek hızlı kütlesel rotorlu asenkron motorların tahrik başarımları artırılabilecek.

Öğretim üyemizi çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.