FSMVÜ | İnsanlık Yararına SanalGÖZ
İnsanlık Yararına SanalGÖZ

18 Eylül 2019

TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’na katılan Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz Büşra Nur Boztepe, Merve Becerikli ve mezunumuz Emrah Tema, “Görme Engelli Bireyler için SanalGÖZ” projesiyle finalde yarıştı.

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda final etabına ulaşan Biymedikal Mühendisliği öğrencilerimiz, görme engelli bireylerin çevrelerini ses ile tanıyabilmelerine imkân sunan SanalGÖZ projesini geliştirdi.

Farklı kategorileri içeren yarışmaya sağlık kategorisinde katılan Bedii takımından Büşra Nur Boztepe, projeyi şöyle detaylandırdı:

“Ürünümüz, üzerinde kamera barındıran bir gözlük ile etrafı analiz ediyor. Kullanıcının isteği ile kamera tarafından çekilen fotoğraflar analiz edilerek görüntüde bulunan objeler ve özellikler sesli olarak kullanıcıya kulaklık vasıtasıyla iletiliyor. Görüntüden yazı okunmak istendiğinde ise resimdeki yazılar tanımlanarak yazı kişiye sesli olarak okunuyor.”