FSMVÜ | Öğrencimiz 30 Saatlik Dijital Maratonda Yarıştı
Öğrencimiz 30 Saatlik Dijital Maratonda Yarıştı

11 Eylül 2019

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Genç Hackathon yarışmasında Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Ahmet Hüseyin Dok’un da yer aldığı İyiApp ekibi ikinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gönüllülüğün Dijital Hali” sloganı ile gerçekleştirilen Genç Hackathon yarışması, 30 saat süren dijital maratonun ardından tamamlandı. 20 takımın yarıştığı finalde “Null Pointer Exception” takımı birinci, “İyiApp” takımı ikinci, “Dijigo” takımı üçüncü oldu. Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Ahmet Hüseyin Dok, takımıyla birlikte 15 bin liralık ödüle hak kazandı.

Takımlar 30 saatlik sürede, gençlerin yaşamlarını kolaylaştıracak, gönüllülük faaliyetlerini iyileştirecek ve Gençlik ve Spor Bakanlığının gençler ile iletişimini güçlendirecek dijital çözümler ortaya koymaya çalıştı. İki gün süren dijital maratonun finalinde dereceye girenlere ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.