FSMVÜ | BLM - Yaz Okulunda Ders Alınabilecek Üniversiteler ve Dikkat Edilecek Esaslar
Duyuru Arşivi
BLM - Yaz Okulunda Ders Alınabilecek Üniversiteler ve Dikkat Edilecek Esaslar

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Yaz Okulunda Ders Alabileceği Üniversiteler ve Dikkat Edilecek Esaslar

Üniversitemizin Ön Lisans-Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ve Yaz Öğretimi Yönergesine uygun olması halinde; Dersin Teorik saati ve Uygulama saati, AKTS değeri, Ders içeriklerinin uygunluğu Bölüm Başkanlığınca onay verildiği takdirde Yaz Okulunda aşağıdaki üniversitelerden aşağıdaki açıklamalar çerçevesinde;

• Alan Zorunlu ve Alan Seçmeli Dersler, Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinden alınır (FSMVÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü programında yer alan BLM kodlu dersler)
  • Temel Bilim Zorunlu ve Temel Bilim Seçmeli Dersler Mühendislik Fakültesinden alınır (FSMVÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü programında yer alan MAT, FİZ, KİM kodlu dersler ve benzeri dersler için).
  • Mühendislik Genel Seçmeli Dersler Mühendislik Fakültesindeki herhangi bir bölümden alınabilir (FSMVÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü programında yer alan MUH kodlu dersler).
  • Üniversite Seçmeli Dersler aşağıdaki liste dışındaki bir Üniversiteden de alınabilir.
  • Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği olarak aşağıda Belirtilen Taban puanın üstündeki üniversitelerden dersler alınabilir. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinden, bunun altındaki taban puanlar kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

FSMVÜ Önlisans ve Lisans Yönetmeliği:

Diğer Üniversitelerden Ders Alma
MADDE 38 – (1) Öğrenciler, yaz okulunda açılmaması halinde, ilgili yönetim kurulunca uygun görüldüğü takdirde diğer üniversitelerin yaz okullarından da ders alabilirler. Bu derslerden aldıkları notlar öğrencilerin not ve kredi hesaplamalarında ortalamaya katılır.

İlgili Döküman

Başvuru Süreci (Yaz Okulu):

• Yukarıdaki dökümanda belirtilen üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerin, aşağıda gösterilen Yaz Okulu İzin Formu adlı belgeyi doldurup, imza kısmına mavi tükenmez kalemle atmış oldukları imzayı koymaları (çıktı alınıp sonrasında taratılabilir veya imzanın görüntüsü dosya bütünlüğünü bozmayacak şekilde eklenebilir) gerekmektedir.
  • Bilgisayarda doldurulan belge (Yaz Okulu İzin Formu) mavi tükenmez kalemle istenilen şekilde imzalandıktan sonra PDF'e çevrilir.
  • Başvurulacak üniversitenin web sayfasından ilgili derslerin içerikleri PDF olacak şekilde indirilir.
  • Derslerin toplam AKTS miktarı 16'yı geçemez. Bu miktarı hesaplarken kendi üniversitenizdeki AKTS miktarını dikkate alınız. Formun üzerindeki 15 AKTS alınabilir yazısını şimdilik dikkate almayınız. Üniversite senatosu kararı gereği 16 AKTS alabilirsiniz. O nedenle senato kararını dikkate alınız.
  • Ders içeriklerini kurumun web sayfasından olduğu gibi alınız, PDF olarak indirebilirsiniz.
  • İmzalanmış ve PDF’e çevrilmiş izin formu belgesini ve ders içeriklerini danışmanınıza mail olarak yollayınız. Ve ayrıca ders içerik linklerini mailinizde yazınız.
  • Belgesi imzalanmamış ya da ders içeriği yollanmamış başvurular onaylanmayacaktır. Danışmanınızdan onay almadan kesinlikle diğer üniversiteye ders kaydınızı yapmayınız.

Yaz Okulu İzin Formu

NOT: Yaz Okulu İzin Formu belgesinin başlığı "MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA" şeklinde olmalıdır, aksi takdirde kabul edilmeyecektir.