FSMVÜ | Mühendislik Fakültesi

FSMVÜ | Dijital Dönüşümde DevOps Kültürü
Dijital Dönüşümde DevOps Kültürü

Dijital dönüşümlerde devops gibi yeni metotlara geçiş çok büyük önem teşkil etmektedir. Geleneksel Şelale (waterfall) Geliştirme Modeli ile yazılım gereksinimleri önceden açık ve net olarak tanımlanmıştır. Ürünün tanımı da kararlıdır. Geliştiriciler yazılımı uyguladıktan sonra, operasyonel ekipler uygulamayı gerçekleştirir.

Ancak bilgi teknolojileri dünyası hızla değişiyor. Gereksinimler çok sık değişir ve yazılımlar giderek artan bir hızla geliştirilmelidir. Yazılım ve uygulamaların daha hızlı bir şekilde pazarlanması gerekmediği gibi sürekli güncellemek, kolayca yeni özellikler eklemek ve bulunan hataları düzeltmek de mümkün olmalıdır. Çevik (Agile) Geliştirme Modeli gerçekten işe yarıyor.

Bununla birlikte geliştiriciler ekibi hızlı ve verimli bir şekilde tepki vermesi gereken tek kişi değildir. Yeni uygulamaları dağıtması ve izlemesi gereken operasyon ekibi, güncellemeler ve eklentilerle benzer şekilde tepki göstermelidir. Bu, DevOps yaklaşımı olarak bilinen yöntemi ortaya çıkarmıştır.

Netsparker şirketinden Seda Kurt’un konuşmacı olacağı seminerde DevOps yaklaşımı hakkında bilgiler verilecek ve temel bir uygulama yapılacaktır.

Etkinlik Türü : Seminer
Yer : https://youtu.be/52FsevU1pCw